Snart börjar SHOT Show 2023 (17-20 januari)

Imorgon (tisdag) börjar mässan SHOT Show 2023 i Las Vegas i USA.

Mässan pågår dagarna tisdag till fredag (17-20 januari), men några SHOT Show-aktiviteter sker innan dess, bland annat Industry Day at the Range som sker idag måndag.

Årets mässlogan är ”It’s a big deal” och totalt är det en bit över 2500 utställare. Sedan SHOT Show 2022 har mässan expanderat från mässkomplexet Venetian Expo (tidigare Sands Expo) till att också omfatta det relativt nybyggda mässkomplexet Caesars forum.

Sett till utställare relaterat airsoftindustrin är det inte speciellt många. Några undertecknad har identifierat är bland annat ActionSportGames USA, Cybergun, Evike, GATE (mosfettillverkare mm), JAG Precision (distributör av olika airsoftmärken i USA och ägare av bland annat Echo1USA), KWA, KORE Outdoor (Tippmann Tactical), Lancer Tactical, LaxLax, MOS Manufacture (Arcturus Tactical m.fl), Novritsch, PTS Syndicate, RedWolf Airsoft/RWA, Umarex USA/Elite Force Airsoft och Valken.

Airsoft.nu finns på plats i Las Vegas och har bland annat flera inbokade möten med utställare. Målsättningen är att publicera bilder varje dag och även en del videor från utställarbesök. Tänk på tidsskillnaden mellan Sverige och Las Vegas. Varje mässdag börjar lokal tid klockan 08:30 och slutar 17:30 (fredag 16:00) vilket i svensk tid är 17:30-02:30 (01:00). Så i bästa fall kommer dagens material därmed upp lagom till det är morgon-förmiddag i Sverige.

Men generellt så kommer det vara många medier på plats så håll utkik i sociala medier efter bilder och nyheter från mässan.

Evike Outpost Las Vegas

Evike håller på att etablera filialer runt om i USA under namnet ”Evike Outpost” och ”Evike Outpost Las Vegas” förväntas öppna för allmänheten detta år. En av mässdagarna har vi en förhoppning om att få besöka denna anläggning som är under uppbyggnad.