Zeta-Lab Mosin Nagant Carbine Gas version

Att läsa tidningen Airsoft Action har fått lite konkurrens nu i helgen för idag på fredagseftermiddagen kom recensionsobjektet Mosin Nagant Carbine Gas version från tillverkaren Zeta-Lab. Vapnet är tillverkat i metall och trä och drivs av green gas. Till vapnet medföljer även en vapenrem och bajonett (som monteras till att bli fällbar).

Enligt tillverkaren är vi de första i hela världen som har fått en gas bolt-version direkt från fabrik. Vanligtvis måste man skaffa den vanliga (med spring bolt) och gas bolt-delen separat. Däremot så kommer Zeta-Lab att släppa en Mosin Nagant Skirmish-version och som är gjorda att se användna/slitna ut, de kommer att ha gas bolt-delen som standard.

Vi återkommer med mera information, fler bilder senare och en recension. Vi tar gärna emot frågor om vapnet som vi kan försöka besvara när recensionen genomförs.

För dem som inte är Ryss-fans så är Mosin Nagant ett ryskt gevär som tillverkats mellan slutet av 1800-talet till mitten av 1900-talet i olika utföranden (tex sniper och carbine) och detta är en Carbine (M44). Förutom att vapnen användes under tex 1:a och 2:a Världskriget användes de även i till exempel Vietnamkriget.

/Daniel