Nästa generation pistonghuvuden från SPEED Airsoft

Nu har SPEED Airsoft enligt dem lanserat nästa generation pistonghuvuden. Skillnaden mellan den traditionella som använder sig av en O-ring använder denna en U-ring. Tanken bakom detta är att minska tätheten när pistongen förflyttar sig bakåt där en vanlig o-ring tätar lika mycket åt båda hållen. Dock finns det ventilerade pistonghuvuden som utnyttjar O-ringar där det inte tätar när det flyttas bakåt. Problemet med dem är att de var svåra att få att täta bra när pistongen väl flyttade sig framåt. Därav brukade folk sätta 2 stycken o-ringar på pistonghuvuden för att ha tätheten konstant.

Grundtanken kommer ifrån ett liknande tänk man har haft inom airsoftsnipervapen. Som man kan se på bilden nedanför kan man förstå idéen lite mer. Vid bakåtrörelse av pistongen så kan luft ta sig förbi och vid snabb framåt-rörelse kommer den täta längre ut mot sidorna då av kraften och luftmotståndet.

 

 

 Bilden tagen från Evike.com för referens. Produkten är en Polar Star VSR-pistong.

På samma sätt som dessa pistonghuvuden till VSR fungerar gör U-ringen till din AEG.  Då tack vare de snabba rörelserna en AEG gör kan denna innovation öka din Rate Of Fire (ROF) lite, samt öka tätheten utan att behöva mixtra med en massa O-ringar i olika storlekar för att hitta den perfekta när du ska uppgradera dina interna delar. Rörelsen framåt blir även mer effektiv då den tätar inte med att trycka åt sidan med överdimensionering utan att dennes dimensioner begränsas till det yttersta via cylinderns väggar.

Väl värt att testa. Fungerar till både V.2 och V.3 gearboxar. Finns i 2 format: De som har kullagrade springguides måste ha SPEED Part# SA3036 och de som har utan kullager måste ha SPEED Part# SA3037, enligt tillverkaren själva då pistonghuvudet kommer som både kullagrad och ej kullagrad.

// Senchoo