G980 SE (Kar98) från G&G Armament

G&G G980 SE

Tillverkaren G&G Armament i Taiwan har skickat in information om att deras gasdrivna airsoftgevär G980 SE (Kar98) kommer lanseras inom kort.

G980 SE har plats för 5 patroner där varje laddas med 1 kula och gas.

G&G G980 SE

The Russians draw near! Grab your G980SE and get ready to fight!

Fed from a realistic stripper clip using ejecting mock shells, the G980 SE is the most accurate replica of the infamous German Mauser. With realistic bolt action and bolt gas reservoir, the G980 is a faithful replica with unparalleled reliability and performance!

Available Now from G&G Armament for Special Order!

Ask about additional shells and stripper clips!

G&G G980 SEGGS-98E-GAS-WNB-NCM

Från Wikipedia

Karabiner 98k i Sverige
Sverige köpte 1939 in 5000 Karabiner 98k i den tyska kalibern 8 × 57 IS med tanken att de skulle fungera som lätta pansarvärnsgevär under den svenska beteckningen gevär m/39, men det visade sig snabbt att genomslagsförmågan var otillräcklig. De ändrades då till den mycket kraftigare 8mm patron m/32 som användes i de långskjutande svenska kulsprutorna och fick den nya beteckningen pansarvärnsgevär m/40. Eftersom de fortfarande inte var tillfredsställande och dessutom hade osedvanligt kraftig rekyl monterade man en mynningsbroms på vapnen som nu fick beteckningen gevär m/40. Dessa fungerade dock dåligt och tvingade dessutom skytten att skydda öronen mot den skarpa knallen vilket var ovanligt på den här tiden. Vapnen avfördes efter krigsslutet och såldes senare till utlandet.”

Källa