Dansk butik inför lägsta prisgaranti på airsoftprodukter

Butik inför lägsta prisgaranti

Konkurrensen mellan airsoftbutiker är stenhård och en del butiker är beredda att nästan gå hur långt som helst för att vi airsoftare ska handla av just dem.

Att airsoftbutiker (airsoftfackhandel) erbjuder lägsta prisgaranti / Price Match är framför allt vanligt förekommande i USA och Storbritannien.

Undertecknad såg att i Danmark har butiken Alphastore i Vordingborg börjat erbjuda sina kunder lägsta prisgaranti gentemot de andra butikerna i Danmark på hela deras sortiment (däribland airsoftvapen). Utöver att sänka sitt eget pris till konkurrentens så får kunden ett presentkort på 5% av det slutgiltiga försäljningspriset. Prisgarantin måste dock åberopas innan köp genomföres.

Om lägsta prisgaranti för airsoftfackhandel sprider sig till fler danska butiker återstår att se och även om företeelsen kommer till svenska airsoftbutiker i framtiden.

Sedan om detta ger någon verklig effekt i praktiken återstår att se då flera tillverkares/distributörer har rekommenderade försäljningspriser till konsument.

Läs mer: www.alphastore.dk/pris-match/

I jämförelse med andra danska butiker (indexerade på Airsoftdb) är Alphastores ordinarie priser på stickprovsprodukter dyrare än flera andra.