Umarex har fått rättigheterna till Glock-licensen för airsoftvapen

Tyska Umarex har fått licensrättigheterna för Glock som airsoftvapen till konsumentmarknaden i hela världen, bortsett Frankrike (och franska territorium).

Tidigast i november kommer produkter börja distribueras till airsoftbutiker runt om i världen, enligt pressmeddelandet.

Av pressmeddelandet framgår det inte exakt vilka Glock-modeller som kommer lanseras, drivning, rekommenderade försäljningspriser eller vem OEM-tillverkaren är, så det återstår att se.

Licensrättigheterna omfattar även luftvapen (airguns).

UMAREX GmbH & Co. KG (UMAREX) headquartered in Germany receives the first worldwide license from the well-known Austrian weapons manufacturer, GLOCK, for the reproduction of its internationally recognized pistols. UMAREX is thus writing a new chapter in its success story as the world market leader in licensed replica handguns. Eyck Pflaumer, Managing Partner of UMAREX, summarizes the results of the intensive negotiations, “For years now, the trust between our two companies has been growing and we are looking forward to further developing this relationship with GLOCK. From November 2017 onwards, gun fans will find the first replicas of these famous pistols in outdoor retail locations almost everywhere in the world.”

Founded in 1963, GLOCK has been setting the global standard for handguns with polymer frames for decades. UMAREX and GLOCK are two world market leaders meeting on equal terms, the best prerequisites for a successful partnership. UMAREX will in the future build the famous GLOCK pistols in the categories ”Airguns” (4.5 mm / .177) and ”Airsoft” (6 mm). GLOCK replicas will be distributed worldwide through sporting goods dealers, except in France and French territories. The worldwide distribution is expected to begin in November 2017. Particularly attractive for collectors, the license allows the replicas to carry the original markings and be marketed in authentic packaging.

Pressmeddelandet i sin helhet

I Sverige är Fondprodukter exklusiv distributör av produkter från Umarex.

År 2015 presenterade Cybergun Glock-licensierade airsoftpistoler i form av träningsvapen endast för polis- och militär (via Spartan Imports Military Department).

Förra månaden presenterade Cybergun att de skulle lansera Glock-licensierade airsoftpistoler men bara till konsumentmarknaden i Frankrike. Här är alltså förklaringen till att de bara kunnat lansera produkterna ämnade konsumentmarknaden i Frankrike.

Bilden ovan fanns bifogad i pressmeddelandet från Umarex skickat till Airsoft.nu och föreställer Glock 17.