G&G GF85 GL AK5 Airsoft recension

G&G Armament GF85 GL (AK5)Många har vi väntat på ett airsoftvapen i serieproduktion som liknar Försvarsmaktens AK5. Den taiwanesiska tillverkaren G&G Armament har tillverkat ett airsoftvapen som till stora delar liknar AK5. Airsoft.nu fick ett av världens första exemplar av detta vapen för att testa.

 Click here for English

Videorecension

En recension av Airsoftvapnet GF85 GL (liknande Svenska AK5) från G&G Armament.

Recensionen är gjord av Airsoft.nu och är vår första recension.

Musiken är skapad av MorgDJ.

Specifikationer

Material: Aluminum/Nylon/Fiber/Steel/Zinc/Plastic/Stainless
Total längd:
1010 mm
Vikt:
4160g
Gearbox version: V2
Gearbox bearing: 8mm ball bearing
Motor: 25000 rpm Hi-torque Long axis
Inner pipslängd: 443 mm
Magasine: 450 stycken
Utgångshastighet:
~112m/sec med 0.20 g BB
~103m/sec med 0.25 g BB

Batterikontakt: Små Tamiya
Batteristorlek:
Litet 8,4V eller 9,6V med Tamiya-kontakt (vi har testat med 9,6V batterier)

Produktkod GF85 GL: TGF-F85-LNG-GNB-NCM
Produktkod Scope mount base: G-03-114-1

Accessoarer och reservdelar

Om man vill använda ett exempelvis rödpunktssikte istället för järnsikterna så kan man köpa till en siktesbas. Rödpunktssiktet på bilden är bara ett exempel.

Flera butiker säljer även lösa delar av exempelvis handgreppen och hopup-hus. Har din butik inte i lager kan de beställa direkt från tillverkaren.

Slutsatser

Vi har jämfört GF85 GL med en riktig AK5 och kan konstatera att det är många skillnader. AK5 är baserad på FNC men är väldigt modifierad. GF85 är mer lika FNC (GF76-serien) än AK5 förutom den gröna färgen och de typiska handskydden. Så från långt avstånd ser den ut som en AK5 men tittar man närmare så ser man stora skillnader. Kanske bara ett bekymmer för den entusiastiske milsimaren.

Under testet så gick manöverhandtaget av men tillverkaren var så snälla att de skickade ett nytt, så det gäller att vara försiktig. Utan manöverhandtaget går det inte att dra locket (mekanismen) bakåt och modifiera hopup-inställningen. Gångjärnet i axelstödet började att kärva men fungerar fortfarande men inte optimalt när den är infälld. På metallen inklusive den gröna färgen blir det lätt repmärken men det är som på riktiga AK5an och ja den ska ju se välanvänd ut.

Den instruktionsmanual som ingick var ämnad för GF76 (FNC original) men eftersom att dom är mer eller mindre identiska så är det inget stort problem. Vi fick ju ett av de första exemplaren så att kanske kommer instruktionsboken att ändras till GF85-bilder i framtiden. Kartongen som vapnet skickades i var ömtåligt så det hade fått några skador både exteriört och interiört under frakten hit men vapnet var inte skadat.

Förutom detta känns vapnet väldigt robust och stabilt. Allt som ska vara metall är metal och likadant med plasten. Men tänk på att detta är ett airsoftvapen och tål inte lika mycket stryk som ett riktigt vapen.

GF85 GL är också väldigt trevlig att skjuta med och utgångshastigheten är bra.

Om du vill spela som en Svensk soldat men kan acceptera att det är några skillnader mellan riktiga AK5 och GF85 GL är detta ett bra val!

 

Updated: En tid efter att videorecensionen var publicerad fick vi en siktesbas från G&G Armament för att testa och visa (bild ovan), fungerar utmärkt men inget som finns till riktiga AK5 i detta utförande.

Denna recension är utförd och skriven av Daniel (Koordinator produkttestning), Johan (Produkttestare) och Masen (Produkttestare). Alla tre är utbildade på AK5 genom Försvarsmakten.
Tillverkaren G&G Armament har försett oss med produkten.