Weekend Warriors – Airsoftcommunity

Weekend Warriors

Vinterläsning 2015. En del känner säkert till airsoftcommityt Weekend Warriors (som är under uppbyggnad) sedan tidigare och om du inte redan gör det, så gör du det efter att ha läst denna text och besökt sidan. 

Vad är weekendwarriors.se?
Weekendwarriors.se är ett community för airsoftsporten i Sverige.

Planen med sidan är att ha alla funktioner som folk vill ha på ett ställe.

Idag finns funktioner som artiklar, recensioner, bildgallerier, köp & sälj, videoklipp, profiler, forum, evenemang och bloggar.

Bloggarna är det senaste tillskottet på sidan och är tänkt som en projektdel men självklart kan man använda sin blogg till att skriva vad som helst.

Köp & sälj delen är inte färdig till hundra procent ännu då upplägget ska fixas till samt några buggar som ska åtgärdas. Själva funktionen i sig fungerar, men ska finjusteras.

Tanken är att artiklarna ska täcka nyheter både inrikes och utrikes som tex, produktnyheter, företagsnyheter, evenemang med mera.

Forumet är det mest avancerade på sidan och är fortfarande inte färdigt.

Finns en del viktiga saker som ska läggas till för att få ett komplett system.

Vad är planen med sidan i framtiden?
Planen är att utveckla och förbättra sidan för att göra sidan lättanvänd och användbar.

I nuläget kommer funktionerna som finns på sidan utvecklas och förbättras innan fler större funktioner läggs till. Buggar som existerar idag ska fixas och säkerheten ska förbättras på dom ställena det behövs.

Hur länge har du arbetat på sidan?
Jag började smått med sidan i oktober 2013 och har jobbat med den från och till sedan dess. I juli 2014 släppte jag sidan för ”allmänheten” och har utvecklat idén.

Från början använde jag ett färdigt CMS system (Content management system) men insåg ganska snart att funktionerna jag ville ha inte fanns. Att ändra om och lägga till kod i ett redan ”färdigt” system blir för rörigt och det blir i slutändan mycket onödig kod.

Därför valde jag att istället koda hela sidan från grunden. Detta har gjort att det tagit betydligt längre tid än jag trodde men jag kan bygga sidan precis som jag vill och skapa funktionerna jag och andra medlemmar vill ha.

Vad är skillnaden på Weekendwarriors.se och Airsoftsverige.com?
Den frågan har ställts några gånger 😛

Airsoftsverige.com är i dagsläget endast ett forum. Det sägs att dom håller på med ett liknande upplägg som Weekendwarriors.se men vet ej om detta är aktuellt fortfarande.

Planen är inte att ”konkurrera” med Airsoftsverige utan är mer en komplettering.

Varför namnet Weekendwarriors?
Jag tyckte det var passande eftersom det oftast är helger man spelar på.

Helgkrigare är en ganska exakt översättning.

/Jimmy Byberg

Länk: www.weekendwarriors.se

Airsoft.nu tackar Jimmy för texten om sitt projekt Weekend Warriors.