Valken på IWA 2018

[IWA 2018] I maj kommer Valken bland annat lansera en serie med Li-ion-batterier för airsoftvapen och ny storlek på Li-Po batterierna.

De flesta av produkterna som Valken visade upp i sin monter på IWA hade de redan visat i sin monter på SHOT Show (se video längst ner) detta år, så för oss var batterierna nya.

De batterier (via deras märke Valken Energy) som kommer lanseras är bland annat Li-ion-batterier i 11,1V respektive 7,4V-utföranden med 2500 mAh och med urladdningsvärdet 30 C. Varje cell ska även ha sin egen överladdningskrets (circuit protection). Dessa Li-ion-batterier får tas ombord på flygplan, till skillnad från Li-Po (enligt Valken).

För deras Li-Po-batterier så kommer de bland annat lansera några med utökad mAh-kapacitet och mindre storlek.

Valken har även nyligen bland annat lanserat en ny kulserie under namnet ”Accelerate” och som på sikt kommer ersätta tidigare kulprodukter. I informationen vi fick på SHOT Show skulle de lanseras i maj, men börjar sedan någon vecka tillbaka distribueras till Valkens återförsäljare.

De har även lanserat och är på gång att lansera flera airsoftvapen (se SHOT Show-video för mer information)

På den svenska marknaden är det förhållandevis få butiker som säljer produkter från Valken (airsoft-segmentet) så det återstår att se om dessa produkter kommer hit eller inte.

IWA 2018

SHOT Show 2018