Enimine – flygande airsoftgranat (Bouncing Betty)

Antalet olika airsoftgranater på marknaden blir allt flera och nu har italienska idea3Di presenterat projektet Enimine som är en airsoftgranat som vid detonation flyger upp i luften och skjuter iväg airsoftkulor 360 grader. Inspirerat från Bouncing Betty.

Produkten består av tre delar, en fjärrkontroll, en basenhet (the launch base) och en granat (the bouncing mine). Produkterna kommer lanseras i olivgrön respektive tan.

En mikrovågsradar känner av rörelse (radie på omkring 5 m). När den känner av att någon rör sig inom området så flyger granaten upp i luften och sprutar airsoftkulor 360 grader. Enligt tillverkaren ska de nå runt 7 meter.

Granaten kan också detonera genom att airsoftkulor träffar basenheten. Enheten startas med den medföljande fjärrkontrollen (så att radarn går igång) men det är även möjligt att detonera granaten via den.

Basenheten i sig drivs av ett 7,4V Li-Po-batteri (som ingår). För att dölja basenheten kan den grävas ner så att enbart 1/4 är ovanför markytan.

Airsoftkulorna i granaten skjuts iväg med hjälp av gas.

Enimine är just nu ett crowdfunding-projekt och förväntas lanseras i november. Nu under crowdfunding-perioden är priset €119 inkl frakt (ordinarie pris €199) för en enhet.

Läs mer: www.enimineairsoft.com