Sverige-finalen för G&G World Cup samtidigt som årets Frysen Airsoftcon

Nu är det bestämt att Sverige-finalen för G&G CQB World Cup kommer ske i samband med butiken Frysen Airsofts airsoftmässa Frysen Airsoftcon helgen 25-26 augusti (i Jönköping).

Detta år utökar butiken Frysen Airsoft sin airsoftmässa till två dagar. Precis som tidigare år kan besökare träffa butikens leverantörer (bland annat ASG och Fondprodukter) samt lag och föreningar som står butiken nära.
Det är femte året som denna säljfest anordnas och andra året vid den nya butikslokalen.

Värt att notera är att detta är ingen neutral airsoftmässa eftersom att bara produkter (och varumärken) som butiken själva säljer finns där.

Sverige-finalen för att utse representanter till G&G CQB World Cup 2019

Svenska G&G-distributören Fondprodukter och butiken Frysen Airsoft har bestämt att Sverige-finalen för att utse lag att representera Sverige vid G&G CQB World Cup 2019 i Taiwan kommer att ske i samband med Frysen Airsoftcon.

Enligt information från butiken (skrivet på Facebook) kommer skjuttävlingen att ske på söndagen, dvs 26:e augusti.

På söndagen kommer vi även har en skjuttävling där du kan vinna en resa till G&G och Taiwan.

Mer information kommer framöver.

Finalen i Taiwan är mellan 19-21 juli (2019) i huvudstaden Taipei. (Tidigare var det planerat till 8-10 juni).

Det vinnande laget från Sverige får utöver att resa till Taiwan för att tävla, även uppleva hur en ”riktig” airsoftmässa (ur taiwanesiska mått) kan se ut eftersom att TWAAA Int’l Camo Festival 2019 pågår parallellt i samma hall.

Vid finalen i Taiwan 2017 var bara Finland representerat av de nordiska länderna (bilden ovan och video längre ned). Finska laget slutade på plats 27 av 30 och ett av lagen från Chile vann (läs mer här).

Vid finalen 2019 förväntas (utöver Sverige) även de nordiska länderna Danmark och Finland ställa upp med lag. Hur uttagningarna sker är ganska fritt upp till respektive G&G-distributör som köpt konceptet.

I Danmark kommer butiken Handelshuset Aulum åka runt i landet och ha tävlingen vid olika spelplatser. I Finland kommer butikskedjan ProAirsoft förmodligen göra som de gjorde inför CQB World Cup 2017, dvs ha kvaltävlingar på tre platser i Finland och sedan ha slutgiltiga finalen vid en airsoftbana.

En video från Airsoft Meetup på IWA 2018 där Charlie från G&G Armament berättar mer om detta koncept.

Video som följer det finska laget igenom momenten Stage 1 till 4.