Vad händer 2012?

Då är vi inne i år 2012 och nu tänkte jag berätta lite grovt om vad som händer här på Airsoft.nu detta år.

Svarar alla återförsäljare på e-post?

En tillverkare frågade mig varför svenska återförsäljare (i jämförelse med andra länders återförsäljare) var så dåliga på att svara på e-post. Jag kunde tyvärr inte annat än hålla med, men jag hade inget riktigt bra svar på det.

Under våren kommer vi därför att genomföra ett oannonserat test där vi (från e-postadresser som inte kan förknippas med Airsoft.nu och detta test) skicka ut e-postmeddelanden till alla återförsäljarna här i Sverige och ställa olika enklare frågor om exempelvis någon produkt eller lagersaldo mm. E-postadresserna som skickas till kommer vara de som står angivna på respektive återförsäljares hemsida.

Vi kommer att notera när respektive meddelande skickas och när svar på respektive erhålls samt hur bra och personligt svaret är. Sedan efter någon månad kommer testresultatet att presenteras och eventuella frågor till de återförsäljare som inte svarat hur det står till med e-postrutinerna.

Hjälp oss att testa grejer

I vår kommer vi också att testa ett koncept som handlar om att vi söker airsoftspelare som vill testa olika airsoftprodukter enligt konceptet; Testa, svara på frågor om vad du tycker och behåll. Mer utförlig information om detta i vår.

Om det finns någon eller några som vill hjälpa till med att skriva nyheter, guider, reportage mm så uppskattas detta och det är till viss del dessa personer som kommer prioriteras när testare utses.

Eftersom att Airsoft.nu som ni vet är ett ideellt hobbyprojekt så har vi inte några intäkter (bara en och annan utgift i form av förekommande moms och tullavgifter på en del recensionsobjekt, men som betalas privat) så måste vi fundera på hur vi ska lösa kostnaderna med moms och tullavgifter samt porto för att skicka ut testgrejer till de testare som blir utvalda.

Målsättningen är att den som testar inte ska behöva bekosta mer än på sin höjd exempelvis batterier om det inte ingår. Så ju förr vi har löst kostnadsdelen desto fortare kan detta köra igång. Om det löser sig så kommer även Airsoft.nu-patchar att kunna skickas ut till alla som vill ha.

Mer som händer

Utöver dessa stora punkter ovan så kommer flera recensioner (grejer som inkom 2011) samt reportage samt en och annan guide att publiceras.

Vi får väl se om någon från Airsoft.nu besöker olika airsoftmässor och andra träffar här i Sverige och utomlands. Exempelvis VSAF (Sverok-ansluten förening i Göteborg) kommer ju förmodligen att anordna airsoftmässan AirsoftExpo Göteborg (AEG) i slutet av april för första gången.

Min stora förhoppning är att vi också kommer anordna flera tävlingar tillsammans med Sveriges återförsäljare jämnt fördelat över året, för det vet jag är efterfrågat av er besökare.

När det gäller butiksnyheterna så hoppas jag att vi kommer att stärka samarbetet ännu mera med återförsäljarna och att fler återförsäljare inser vilken god publicitet det är att få med sin information i nyhetsflödet, för det är den avdelning som besöksmässigt ökar mest.

 

Detta var en grov bild av hur år 2012 är tänkt att se ut här på Airsoft.nu.

/Daniel