2015 blev ett GAS-igt år och vad händer 2016?

gottnyttar_2016_asnu

Årets första nyhet (2015) på Airsoft.nu publicerades den 2:a januari och handlade om att GAS blev lagligt som drivmedel för airsoftvapen samma dag. Förhoppningsvis så har detta lett till mindre bekymmer med förtullningen av importerade gasdrivna airsoftvapen (relaterat drivmedlet). Några av de sista nyheterna för året handlar om förslaget till EU-direktiv om skärpt vapenlagstiftning, men vi får se vad det tillslut mynnar ut i under 2016 eller senare.

I Kalifornien (där airsoft är störst i USA) träder en ny lagstiftning i kraft 2016 och gör att airsoftvapen utseendemässigt måste skilja ännu mer emot rs-förlagorna utöver orange färg vid flamdämparen. (Läs mer).

2016 tror vi kommer bli ett händelserikt år för airsofthobbyn och redan nu har Airsoft.nu flera stora grejer inplanerade (som vi ser fram emot jättemycket).

Tack för i år och på återseende!

Daniel, Fredrik och Mikael