Rädda Bockaby

Bockaby

Det populära spelområdet Bockaby i Borås som används flitigt av såväl airsoft- och paintballspelare har en osäker framtid då Borås stad som äger området ännu inte bestämt om dess framtida existens.

Bockaby är en fd övningsanläggning som tidigare ägdes av Försvarsmakten men som för drygt 15 år sedan togs över av Borås stad och därefter hyrs ut till diverse intressenter.

Anläggningen är ständigt utsatt för skadegörelse och för några veckor sedan brann en av byggnaderna ner så att bara byggnadens stålskelett återstår. Kommunen anser att anläggningen både är dyr att underhålla och att riva så politikerna har ännu inte tagit något beslut om vad som händer.

Intresset att använda anläggningen är stor från framför allt airsoft- och paintballutövare och därför diskuteras det med kommunen om flera olika tänkbara samarbetsmöjligheter för att anläggningen ska bevaras och rustas upp.

 

Facebooksidan Rädda Bockaby har skapats och har snabbt fått över tusen fans och en namninsamling har skapats för att visa kommunen att det finns ett stort intresse.

Länkar: