Inferno Games har investerat i ett nytt AT-system inför Purge 2017

Petter från spelarrangören Inferno Games som arrangerar storspelet Purge 2017 i slutet av maj, har skickat in information om att de har investerat i ett nytt AT-system.

Till Inferno Games – Purge 2017 har vi investerat i ett nytt AT-system. Detta för att göra spelupplevelsen så bra som möjligt för strid med fordonselement. Till årets spel kommer systemet vara i ett grundutförande men vi har även höga förväntningar på systemet för framtiden. Vi har valt att använda oss av systemet även i grundutförandet då systemet fortfarande har stora fördelar över det system vi lämnat bakom oss. Systemet är väldigt skalbart och adaptivt vilket kommer att ge oss möjligheter att utveckla spelupplevelsen i linje med vår vision.

Systemet som kommer användas i maj bygger på elektroniska sändare och mottagare. Sändarna har en praktisk räckvidd på runt 75m. Efter det blir det svårare att träffa. Mycket beroende på handhavande samt yttre förhållanden med sol, moln, sikt och så vidare. Den teoretiska räckvidden är mycket längre än så, och det går att få in träffar på större avstånd än 75m om det är en duktig skytt eller med en näve tur.

Mottagarna är konstruerade för att kunna ta emot signal från sändaren 360°. Mottagaren har ett ljud och ljusfunktion som aktiveras när den mottar signal från sändaren för att markera träff. Mottagarna har magnetfäste för att fästas på taket på fordonet.

Det ska bli kul att se hur systemet presterar nu i maj och få användarfeedback efter spelet.

www.infernogames.se