NABV National Airsoft Centrum -stor airsoftanläggning i Nederländerna

Nederländerna finns intresseorganisationen NABV (Airsoft Belangenvereniging) som bildades redan 2005 men när airsoft blev lagligt i landet 2013 intog formen av ett nationellt airsoftförbund.  Det är statligt sanktionerat och finns till för att främja airsofthobbyn och medlemskap (och certifikat) krävs för att köpa och inneha airsoftvapen i Nederländerna.

För några dagar sedan invigdes anläggningen NABV NAC (National Airsoft Center/Centrum) vilket innebär att deras hall har blivit uppdelad i flera (mer eller mindre) permanenta spelbanor och testskjutningsytor. Sedan tidigare har NABV sitt kontor i byggnaden och även hallen givetvis även om den inte var lika välplanerad som nu.

Byggnadens totala yta är 2940 m² varav hallytan är 2380 m² och kontoret är 560 m².

Klicka på bilderna ovan för att se större versioner av planlösningen.

Enligt hemsidan är det (förutom vid vissa tävlingar) gratis för medlemmar att vara vid anläggningen och spela airsoft under dess öppettider. För medborgare utanför Nederländerna ska det dock vara gratis att besöka och spela.


Video från NABV.


Videon ovan kommer från NLAirsoft.com som filmat invigningen.

Mer information och bilder finns på www.nabv.nl samt facebook-sida. Ritningsbilderna i denna nyhet kommer från NABV.

NABV ska enligt uppgift ha 15000 medlemmar, 17000 spelare som håller på att introduceras och vara den sport som växer mest i Nederländerna just nu.