Idag skulle IWA-mässan 2020 egentligen ha börjat

Idag skulle egentligen mässan IWA OutdoorClassics 2020 ha börjat, men den ställdes in med kort varsel och flyttades till början av september.

Allt på grund av riskerna för coronaviruset SARS CoV-2. Mängder med utställande tillverkare, inte minst relaterade airsoft har de senaste veckorna hoppat av för att inte riskera sin personals hälsa.

Förhoppningsvis är världsläget bättre i september så att mässan kan genomföras.

Flera tillverkare som egentligen skulle ha haft montrar kommer ändå presentera produktnyheter idag och de dagar som mässan skulle ha pågått.

I samband med att det nya datumet offentliggjordes berättade arrangören också att framtida IWA-mässor kommer vara i september. Enligt ett pressmeddelande från igår har de mottagit både positiv och negativ kritik för detta beslutet och stänger därför inte dörren för att IWA-mässan 2021 och framåt kan återgå till att vara i början av året.

Relaterat till airsoftbranschen (och förmodligen många andra branscher också) kan det nog ses ganska märkligt att inte ha en mässa i början av året, innan högsäsongen drar igång, där utställarna visar upp produktlanseringar för aktuellt år och butiker lägger beställningar i samband med detta.

Om IWA-mässan slutgiltigt beslutar att IWA 2021 och framåt ska vara i september finns det nog en risk att IWA-mässan blir mindre relevant för airsoftindustrin avseende visa upp nya och kommande produkter.

I stället blir det då, med vissa undantag främst MOA-mässan i Taiwan och SHOT Show i USA man ska rikta blickarna åt för att se nya och kommande produkter från airsoftindustrin.

De senaste åren har antalet utställare relaterat airsoftindustrin växt enormt och till IWA 2020 (det som skulle ha börjat idag) var de flesta utställare relaterat airsoft samlade i hall 8. Där skulle det också finnas skjutbanor för airsoftvapen. Det återstår att se hur allt blir vid IWA 2020 i september, om den mässan blir av.

Video från arrangören av IWA 2020 som visar upp konceptet ”Airsoft Shooting Area”.