Mässan SHOT Show 2021 är inställd

Idag meddelade arrangören NSSF (National Shooting Sports Foundation) att mässan SHOT Show 2021 ställs in på grund av den växande coronapandemin.

I Las Vegas, USA, brukar varje år inledas med flera stora mässor i januari. Bland annat hemelektronikmässan CES och därefter SHOT Show.

I somras meddelade arrangören av CES att den mässan (det vill säga 2021) blir helt digital. NSSF ställde sig frågande till detta beslut och har in i det längsta varit fast beslutna om att SHOT Show 2021 skulle genomföras som vanligt (dock med vissa säkerhetsåtgärder relaterat covid-19). Den ursprungliga planen och ambitionen var att SHOT Show 2021 skulle bli den största SHOT Show-mässan någonsin eftersom det nybyggda Ceasars Forum bredvid Sands Expo också rymmer många utställare.

Arrangören har i samband med offentliggörandet, presenterat datum för SHOT Show 2022. Det blir 18-21 januari.

Sedan återstår det att se hur det blir med IWA-mässan 2021 (i Tyskland), om den kommer genomföras eller om den ställs in precis som den gjorde detta år.

Pressmeddelandet för den som är intresserad: https://shotshow.org/nssf-announces-2021-shot-show-cancellation/

Det bör noteras för tydlighetens skull att mässorna SHOT Show och IWA är inköpsmässor där exempelvis butiker träffar tillverkare och kollar in deras nya och kommande produkter för att därefter lägger beställningar. Det är ingen konsumentmässa även om en och annan konsument även kommer in på ett eller annat sätt.