Airsoft.nu har fått licensrättigheter för nya eldhandvapen

Bilden är ett montage. Foto: Airsoft.nu och Sako Ltd.

I början av veckan offentliggjordes Försvarsmaktens kommande eldhandvapen som ska ersätta AK4, AK5 och Psg 90.

Vi kan idag med glädje, stolthet och ett pillemariskt leende avslöja att Airsoft.nu har fått licensrättigheterna från den finländska vapentillverkaren Sako som ger exklusiv rätt att utveckla och distribuera airsoftversioner av automatkarbinerna och skarpskyttegeväret globalt.

April! April! Denna nyhet är ett aprilskämt.

Men det blir intressant att se ifall nämnda produkter blir airsoftvapen i framtiden.

Förhandlingen med tillverkaren av förlagorna avslutades under fredagseftermiddagen och en avsiktsförklaring är upprättad och undertecknad. Alla piplängder hos förlagorna är inte slutgiltigt beslutade än, men trots detta kommer samtal med potentiella airsofttillverkare i framför allt Taiwan inledas inom några veckor.

Ett strikt krav är att automatkarbiner och skarpskyttegevär som airsoftvapen inte tillåts nå marknaden förrän infasning av respektive förlaga har påbörjats i respektive land vilket sannolikt innebär bortåt 2025-2027. Planen är att lansera både AEG och GBB-versioner.

Ackvirerade licensrättigheter omfattar inte prickskyttegeväret TRG M10. Som konstateras i en tidigare nyhet finns redan prickskyttegeväret TRG M10 som airsoftvapen under licens från Sako och tillverkas av Double Eagle. Det återstår att se ifall Double Eagle utökar färgalternativen till fler än svart och tan.

Nu tar vi helg och mer information kommer vid ett senare tillfälle.