Besök hos JBBGuns och kollade på nyheter från ICS

Airsoft.nu var på besök hos Jonas i Malmö för att se vad som var nytt för JBB Guns och ICS.

När jag väl kom fram hade Jonas redan plockat fram lite småplock i form av ficklampor från märket Nitecore.

Ficklampa från Nitecore.Ficklampa från Nitecore.Ficklampa från Nitecore.

Efter att ha fått titta lite på dem och prova dem visade han vad som var mer speciellt med dem. Man kunde ladda dem genom en USB-kontakt som fanns på lampan (gäller inte alla modeller från Nitecore), vilket passar mig förträffligt sedan jag köpte ett bärbart batteri som man kan ladda saker ifrån genom just USB. Tanken var mest min mobiltelefon, men att kunna ladda sin lampa samtidigt blir bara bättre då man kan spara in lite pengar på de dyra CR123A batterierna.

Fanns även en lite baby-modell som inte kan ha varit längre än 5 cm, men med samma kraft av sina lite äldre bröder.

Näst på kartan var då de nya CXP 16 modellerna som kan liknas lite vid en HK416-liknande modell. Ser lite ut som en korsning mellan ett SIR-system och 416. Ett helt välkommet inslag som ser djävulskt ut med ICS QD dämpare på. Finns både som kort och lång. Även delbar gearbox gäller denna modell.

ICS CXP 16.ICS CXP 16.

Sedan var det dags att gå tillbaka till det som utannonserades för ett bra tag sedan, men som jag inte fått se förrän nu. Tillbaka till WWII och det vapnet som lämnande det härliga klingande ljudet vid sista patronen. Garanden! Dock tyvärr så kommer den inte göra det härliga ljudet sedan det är ett magasin i det

ICS M1 Garand.

Märkte ganska snabbt på Jonas att han inte kunde hålla händerna borta från den utan ville visa lite av hur den togs isär samt något litet i den som han är väldigt glad över.

ICS M1 Garand.ICS M1 Garand.ICS M1 Garand.

Och den stora nyheten i den lilla förpackningen är ju självklart FET-kretsen som ska börjas rulla ut som standard på ICS-modeller. En FET-krets är en krets då som endast har lågström genom avtryckarmekanismen istället för att låta all ström mellan batteri och motor passera därigenom. Detta resulterar i att färre motstånd för strömmen att passera, vilket kort och gott ger motorn mer kräm att kunna prestera ifrån.

FET-krets i ICS M1 Garand.

Om inte det var tillräckligt var där även 2 andra skönheter nära bordet, som fick hoppa upp och sätta sig. Nya G33 modellerna som har allt jag personligen vill ha i en G36 modell. Ställbar kolv, M4 magasin där mag-releasen inte är helt vrickad och RIS-fästen där man vill ha det utan extra kostnad.

ICS G33.ICS G33.

Vi tar dem en och en då det var dessa jag fastnade för ganska direkt. Mag-releasen först och främst har både en knapp för funktionen som en vanlig M4 OCH (!!!) vanliga G36 paddeln. För mig är detta guld värt då man slipper vanliga G36 magasin (och köpa in extra magasin) samt att man inte måste göra något konstigt magasinsbyte som man måste göra med vanliga M4-adapters för G36 plattformen.

Nästa är då stocken som är ställbar både i höjd- och djup-led som man innan behövde betala extra för att kunna få på sin egna G36. den innehåller dock inte ett batteri utrymme, men i mitt tycke finns det gott om plats i handguarden som då är vårt nästa ämne.

Handguarden, helt gjort i plast, som är riktigt hållbar i kvalitet när man känner på den. Den hade en railbit jag alltid velat se. Just på fronten ovansida. Helt perfekt att kunna sätta fast en lampa i form av en TLR-2 utan att komma i vägen för optik man skulle vilja fästa, vilket i sin tur då gör undersidan dedikerad för något grepp och att du kan lysa upp det du siktar på genom sikte utan att behöva lyfta mer än pipan över skydd.

Hade jag inte precis bytt till TW plattformen precis hade jag testat på denna. Enda nackdelen är ju att det är en V.3-gearbox så man får tyvärr inte den delbara funktionen. Många fördelar i ett paket.

Nog om det underbara geväret och till lite konceptmodeller.

Trummagasin från ICS.

Trummagasinet som kanske inte ser ut så mycket för världen. Dock har man läst lite så kommer man kanske ihåg att detta magasin passar de allra flesta modeller. Hur då? undrar du säkerligen just nu. Jo det är så att ICS tänkte till lite och kom på att det enda som skiljer vapen år är magbrunnen, vilket betyder att de gjorde själva magasinadaptern utbytbar. Kort sagt köper du ett trummag som ska passa de alla flesta vapen. Dock är den fortfarande i teststadiet och har inte släppts än. Men den orkade med en G33 på ett 11,1V 20C 1200mAh där den endast missade cirka var åttonde skott. Tänk bara på att RoF:en var hög runt 20-23 skott/sekund.

Efter att ha pratat klart tittade vi till butiken där jag fick se ännu ett av ICS koncept, nämligen färdigfärgade vapen. Dock finns det endast en modell med en färg att välja på som är den ni ser på bilden.

M4 med camo-textur.

Det kändes som en stor klisterlapp på texturen, men ändå en slitstark yta. Pratade med Jonas om det som då visa sig att den är riktad mot den amerikanska marknaden. men det fanns ju då andra camon som fanns på ritbordet, däribland A-TACS och även FG. Man kan alltid beställa det från ICS om man köper minst 500 stycken. Kanske inte något för den enskildes plånbok.

Därefter var dagen över och vi drog alla till Lite Off Coffee Shop där vi pratade airsoft och olika spelminnen över lite kaffe med cafeägaren som ingår i mitt lag. Smygreklam? Näää…var inte särskilt diskret, men du kommer inte klaga när du dricker deras kaffe och äter någon bakelse.

Hemåt på tåget var det dags att vila skallen lite. Tills nästa gång Jonas! Ser fram emot de nya 40mm granaterna!

Länk till JBBGuns: www.jbbguns.se

//Senchoo