ICS på IWA 2017

[IWA 2017] Höjdpunkterna i tillverkaren ICS monter var deras CXP-MARS-serie (AEG-vapen) samt två modeller från deras Black Leopard Eye (BLE)-serier bestående av gasdrivna pistoler.

Fler bilder tillhörande produkterna nedan finns i albumet IWA 2017 dag 3 på facebook.

(Bilden visar CXP-MARS Komodo i mitten).

M.A.R.S står för Modern Assault Rifle System och består i dagsläget av fyra stycken svarta versioner som finns tillgängliga nu.

CXP-MARS Komodo [ICS-300]
CXP-MARS SBR [ICS-301]
CXP-MARS Carbine [ICS-302]
CXP-MARS DMR [ICS-303]

Nästa månad kommer motsvarande men med two-tone-utförande, svart och sandfärgad.

Förra året lanserades den gasdrivna pistol-serien BLE-Alpha i fyra olika färgkombinationer och dessa var tillverkarens första pistoler. Detta år har de lanserat serien BLE-XAE [BLE-006] och första batchen innehåller bara svarta versioner. Medföljande magasin rymmer 24 kulor. XAE står för X Ambidextrous Enforcement.

I intill BLE-XAE visade de upp prototyper av pistol-serien BLE-XFG [BLE-005] och som förväntas lanseras i mitten av detta år. Medföljande magasin rymmer 21 kulor. XFG och XAE precis som Alpha har blowback-funktionalitet. XAE står för X Frontier Guardian.

En kul detalj är att vid några av de stipplade detaljerna (dock gjutet och inte gjort för hand) vid handgreppen döljer sig olika symboler.

För de deras licensierade airsoftvapen Par MK3 har de lanserat ny design på handskydden.

Det är ICS produktnyheter i korthet.

Detta marknadsfördes främst i ActionSportGames monter men de har blivit exklusiv distributör för ICS i Norden (däribland Sverige) samt Polen och Frankrike.

Under flera år har butiken JBB Guns & Accessories i Malmö varit starkt förknippad med ICS-produkter på den svenska marknaden, men i och med detta så kommer förmodligen ICS bli mer förekommande på den svenska marknaden.

Slutligen fick vi en ICS-staty med ”Airsoft.nu” ingraverat.