Sagear KDL Pouch for 2 M4 mags

Magasinfickan KDL Pouch for 2 M4 mags.Airsoft.nu har testat magasinfickorna KDL och KDS från den polska tillverkaren Sagear. Magasinfickorna har testats ute genom att de suttit på Johans molleväst och chest rig vid några tillfällen under några månader.

KDL är en magasinficka som rymmer två magasin och är stängbart. KDL finns i flera olika modeller för att passa vanligt förekommande magasin och vi har testat fickan för M4-magasin. Enligt tillverkaren är Hemvärnet intresserade av magasinfickan men för AK4-magasin (G3).

Read the Sagear KDL Pouch for 2 M4 mags review in English Read the Sagear KDL Pouch for 2 M4 mags review in English

Innehåll

Magasinfickan kommer tillsammans med ett lock (monterat), elastiskt band med snörlås, sticklås, två remmar och en paracordlina.

Magasinfickan kommer tillsammans med ett lock (monterat), elastiskt band med snörlås, sticklås, två remmar och en paracordlina.

Utseende och funktion

Magasinfickan är tillverkad av olivgrönt 1000D Cordura-tyg och med ett lock som fästs med cardborreband.

Magasinfickan är tillverkad av olivgrönt 1000D Cordura-tyg och med ett lock som fästs med cardborreband. Locket till magasinfickan är därför utbytbart och tillverkaren har ett par mer konventionella lock som säljs separat.

Det lock som följer med gör att magasinfickan kan modifieras enligt vad tillverkaren kallar Airborne flap och Combat Flap.

Magasinfickan från vänster. Magasinfickan från höger. Till båda lösningarna behövs det elastiska bandet med snörlåset för att magasinen ska sitta tight men till Airborne flap behövs även paracordlinan.
En etikett från tillverkaren. Magasinfickans botten. Flärpen för att dra av locket är förstärkt för att inte sömmarna mellan locket och flärpen ska gå upp.

På magasinfickans innervägg finns tillverkarens logotyp.

Botten i magasinfickan har inget dräneringshål.

Flärpen för att dra av locket är förstärkt för att inte sömmarna mellan locket och flärpen ska gå upp.

Baksidan har MOLLE-gränssnitt för att kunna fästas på stridsväst med hjälp av två medföljande spännband som säkras med sliplock. Vill man inte ha magasinfickan i en väst kan man ha det vågrätt fastsatt i ett bälte, fungerar bäst på bälten som är 45 mm breda.

Baksidan har MOLLE-gränssnitt för att kunna fästas på stridsväst med hjälp av två medföljande spännband som säkras med sliplock. Vill man inte ha magasinfickan i en väst kan man ha den vågrätt fastsatt i ett bälte, fungerar bäst på bälten som är 45 mm breda.

Airborne flap

Airborne flap.

Den första varianten som tillverkaren benämner Airborne flap.

Steg när locket dras av och fästs.... Steg när locket dras av och fästs.... Steg när locket dras av och fästs....

Steg när locket dras av och fästs….

Slutgiltigt läge när locket är avdraget och fastsatt.

Slutgiltigt läge när locket är avdraget och fastsatt.

Combat Flap – reliable magazine holding

Combat Flap - reliable magazine holding.

Combat Flap kallas denna modifiering av locket och kallas reliable magazine holding av tillverkaren.

Steg när locket dras av och fästs.... Steg när locket dras av och fästs.... Steg när locket dras av och fästs....

Steg när locket dras av och fästs….

Slutgiltigt läge när locket är avdraget och fastsatt.

Slutgiltigt läge när locket är avdraget och fastsatt.

Fälttest

Magasinfickan är enkel att sätta dit i MOLLE-system och sitter bra. Den passar även bra i bälten som är 45 mm breda. Vi har testat M4/M16-magasin.

Magasinfickan i MOLLE.

Magasinfickan med medföljande lock kan som sagt användas i utförandena Airborne Flap och Combat Flap, båda med sina respektive fördelar.

Botten i magasinfickan har inget dräneringshål vilket gör att om det regnar och det kommer in vatten så stannar det kvar där. Men i senare upplagor har tillverkaren satt dit ett dräneringshål.

Det finns ingen bruksanvisning för hur man ändrar mellan de båda utförandena utan man får hålla tillgodo med exempelvis bilder och instruktionsfilmen nedan.

Slutsats

Av utförandena Airborne Flap och Combat Flap så föredrar vi det förstnämnda, Airborne Flap.

De flesta magasinfickor på marknaden håller kvar magasinen enbart med hjälp av ett lock och om det är öppnat så finns risk att magasinen av misstag ramlar ut. Men tackvare tillverkaren Sagears innovativa lösning så hålls magasinen kvar trots skakningar och vinklingar som magasinfickan utsättsför, både med ett eller två magasin i.

Eftersom att det inte följer med en bruksanvisning så kräver omknytningen en del studerande av bilder och film så att det blir rätt och fyller sin funktion.

Letar du efter en magasinficka för två magasin så är denna ett utmärkt val.

Magasinfickan ”Sagear KDL Pouch for 2 M4 mags” finns i flera olika färger. Hos tillverkaren i Polen kostar den från € 15,67 men finns även hos återförsäljare runt om i Världen.

Läs mer om produkten: www.sagear.eu/en_US/p/KDL-Pouch-for-2-M4-mags/1

Här i Sverige säljer butiken Airsoftgun.se tillverkarens hela produktsortiment: http://shop.textalk.se/se/artgrp.php?id=29850&grp=2007573.

Denna recension är utförd av Daniel (Koordinator Produkttestning) och Johan (produkttestare) och tillverkaren SAGEAR i Polen har försett oss med produkten.