Sagear Universal Mag Pouch KDS

Sagear Universal Mag Pouch KDS.Airsoft.nu har testat magasinfickorna KDL och KDS från den polska tillverkaren Sagear. Magasinfickorna har testats ute genom att de suttit på Johans molleväst och chest rig vid några tillfällen dom senaste månaderna. 

KDS är en öppen magasinficka med plats för ett magasin och finns i flera olika modeller för att passa andra storlekar av magasin. Vi har testat den modell som passar de flesta standardmagasin för 5,56 och 7,62 kaliber.

Read the Sagear Universal Mag Pouch KDS review in English Read the Sagear Universal Mag Pouch KDS review in English

Innehåll

Magasinfickan kommer tillsammans med två remmar och ett elastiskt band.

Magasinfickan kommer tillsammans med två remmar för att sätta fast magasinfickan i MOLLE-system och ett elastiskt band.

Utseende och funktion

Magasinfickan är tillverkad av olivgrönt 1000D Cordura-tyg med MOLLE-gränssnitt på yttersidorna och svart elastiskt band som håller ihop allt.

Magasinfickan är tillverkad av olivgrönt 1000D Cordura-tyg med MOLLE-gränssnitt på yttersidorna och svart elastiskt band som håller ihop allt.

Tanken med denna magasinficka är att magasinet ska hållas kvar oavsett hur mycket skakningar och vinklar det utsätts för under strid men ändå snabbt åka ur när man greppar det med handen och tar ut det. Därför har denna magasinficka ett litet speciellt utseende och konstruktion till skillnad från vanligt förekommande.

Man skulle kunna säga att magasinfickan är uppbyggd av tre delar som hålls ihop av det elastiska bandet. Bandet har även ett snörlås så att magasinet kan sitta ännu tightare än det redan gör. Om man ändå är rädd för att magasinet ska ramla ur fickan så finns ett elastiskt band med en liten flärp som man kan använda.

Man skulle kunna säga att magasinfickan är uppbyggd av tre delar som hålls ihop av det elastiska bandet. Bandet har även ett snörlås så att magasinet kan sitta ännu tightare än det redan gör. Om man ändå är rädd för att magasinet ska ramla ur fickan så finns ett elastiskt band med en liten flärp som man kan använda.

På insidan av magasinets långsidor sitter det mjukt kardborreband/velcro (hona), förmodligen för att bidra med friktion emot magasinets sidor. På insidan av magasinets långsidor sitter det mjukt kardborreband/velcro (hona), förmodligen för att bidra med friktion emot magasinets sidor. På insidan av magasinets långsidor sitter det mjukt kardborreband/velcro (hona), förmodligen för att bidra med friktion emot magasinets sidor.
Framsidan av magasinfickan har MOLLE-gränssnitt så att det går att sätta dit en magasinficka utanpå. Baksidan av magasinfickan. Vill man inte ha magasinfickan i en väst kan man ha det vågrätt fastsatt i ett bälte, fungerar bäst på bälten som är 45 mm breda.

Framsidan och baksidan har MOLLE-gränssnitt för att kunna fästas på stridsväst med hjälp av två medföljande spännband som säkras med sliplock. Så eftersom det är MOLLE-gränssnitt på båda sidorna kan man exempelvis ha en till ficka framför om så önskas.

Vill man inte ha magasinfickan i en väst kan man ha det vågrätt fastsatt i ett bälte, fungerar bäst på bälten som är 45 mm breda.

Fälttest

M4/M16-magasin i KDS. AK-magasin i KDS. Magasinfickan passar till de flesta magasin som tar 5,56 och 7,62 patroner. Passar enligt tillverkaren till; M4, AK47, AK74, AUG Steyr, kbs BERYL, SIG 550/551/552, M14, SR25 med flera.

Vi har testat M4/M16- och AK-magasin.

sagear_kds_012_tn

Magasinfickan är enkel att sätta dit i MOLLE-system och sitter bra. Den passar även bra i bälten som är 45 mm breda.

Både M4-magasin och AK-magasin hålls på plats bra i magasinfickan både när magasinfickan är lodrät (på MOLLE-väst) och när magasinfickan är vågrät kan det behövas spännas åt i alla fall för AK-magasinen.

Det tillhörande elastiska bandet för att säkra att magasinet inte av misstag faller ur är inte nödvändigt. Vid magasinbyte under strid så blir det bara ett extramoment när man snabbt behöver ha magasinet. Då är det bättre att dra åt lite hårdare för då sitter det väldigt bra.

En informationsfilm från Sagear.

Slutsats

De flesta öppna magasinfickor med plats för ett magasin på marknaden har ett elastiskt band som håller fast magasinet i toppen. Men tackvare den innovativa konstruktionen med att ha ett elastiskt band runt om hela magasinfickan med möjlighet att spänna åt så är det elastiska bandet som säkring på ovansidan inte nödvändigt.

Så ifall du letar efter en öppen magasinficka med plats enbart för ett magasin så är denna modell ett utmärkt val.

Magasinfickan ”Universal Mag Pouch KDS for 1 magazine” finns i färgerna olivgrön, coyote brown och svart. Hos tillverkaren i Polen kostar den från € 10,91 men finns även hos återförsäljare runt om i Världen.

Läs mer om produkten: www.sagear.eu/en_US/p/Universal-Mag-Pouch-KDS-for-1-magazine/69

Här i Sverige säljer butiken Airsoftgun.se tillverkarens hela produktsortiment: http://shop.textalk.se/se/artgrp.php?id=29850&grp=2007573.

Denna recension är skriven och utförd av Daniel (Koordinator Produkttestning) och Johan (produkttestare). Tillverkaren SAGear i Polen har försett oss med produkten.