SPEED Delta ring wrench

SPEED Airsoft Delta ring WrenchDet kanadensiska företaget SPEED Airsoft har specialiserat sig på olika innovativa verktyg (Pro tools) och delar till airsoftvapen. Vi har testat verktygen SPEED Delta Ring Wrench (#SA2068), SPEED M4/M16 Tool (#SA2096) samt SPEED Adjustable Nut Wrench (#SA2078). Verktygen är utformade till M4/M16-vapen.

Read the SPEED Delta ring wrench review in English Read the SPEED Delta ring wrench review in English

Innehåll

Verktyget kommer i en plastförpackning. På baksidan finns det information om verktyget och vad det används till.

Verktyget kommer i en plastförpackning. På baksidan finns det information om verktyget och vad det används till.

Utseende och Byggkvalitet

SPEED Airsoft Delta ring Wrench framifrån. Närbild på stiften som passar med Delta ringen. SPEED Airsoft Delta ring Wrench bakifrån.

Detta verktyg för att justera deltaringen ser ut som en u-nyckel och är tillverkad i aluminium som blivit utsvarvad av CNC-maskin. U-nyckeln innehåller åtta stycken stift för att kunna få fäste i deltaringen. På motstående sida finns ett hål som är tillför att hänga upp verktyget.

Fälttest / Utförande

Delta-ringen.
De airsoftvapen som verktyget har testats på är King Arms M4A1 (KA-AG-20), Dboys M4A1 samt Tokyo Marui M733 (ej tillämpligt).

Verktyget passar utmärkt i gängorna till de två förstnämnda M4orna, men däremot inte till TM M733 eftersom att delta ringen är av en annan konstruktion.

Slutsats

SPEED Delta ring wrench ser snygg ut, känns rejält och bra att arbeta med.

Så om man har en M4/M16 som har en Delta ring som passar med verktyget (förmodligen merparten) så är detta ett bra verktyg att ha i sin verktygslåda ifall man behöver reparera eller uppgradera sitt airsoftvapen. Priset kan upplevas lite högt för ett simpelt verktyg (320kr hos Vapenbutiken), men det är och andra sidan ett kvalitetsverktyg.

 

I detta test så har vi inte jämfört detta verktyg med andra verktyg med samma syfte ute på marknaden, så det vi tycker utgår helt från denna produkt.

 

 

Här i Sverige är Vapenbutiken distributör och återförsäljare av dessa verktyg och övriga SPEED Airsofts produkter.

Denna recension är utförd av Daniel (Koordinator Produkttestning) och SPEED Airsoft i Kanada har försett oss med produkten.