Framsteg för airsoftvapen i EU-parlamentet

European Airsoft Association

EXTRA: Airsoftvapen föreslås exkluderas från termen ”firearm” i EUs kommande direktiv om vapenlagstiftningen i EU-länder och därmed förbli lagliga.

För några månader sedan kom Euparlamentet med ett utkast till nytt direktiv gällande vapenlagstiftning i EU-länder och där bland annat airsoftvapen var hotade.

Då inledde European Airsoft Association ett enormt arbete med att påverka ledamöter i EU, genom att försöka påverka själva och uppmanade airsoftintresserade att skicka in brev till EU-parlamentärer (se nyhet om Operation MEP). På bilden ovan syns Matt Furey King, fd ordförande i European Airsoft Association utanför Europaparlamentet.

Arbetet med att ta fram direktiv inom EU tar lång tid och i en rapport med förslag på förändringar som släpptes denna vecka står det följande;

(3b) The definition of the term “firearm” should continue to exclude objects which expel a shot, bullet or projectile by the action of a non-combustible propellant, for example through the operation of compressed air or other gas, including so-called airsoft guns, as well as objects which merely have the appearance of a firearm (replicas, imitations), provided in both cases that such objects cannot be converted to a firearm or do not contain an essential component which is capable of being used in a firearm. Member States should be able to regulate such objects under their national law.

Detta är ett stort steg i rätt riktning och om detta tas med i det slutgiltiga direktivet kommer airsoftvapen även fortsättningsvis att vara lagliga 😀

Läs allt i sin helhet: http://www.euroairsoft.org/index.php/425