Madbull Gemtech Raptor II Silencer

Ännu en nyhet från Madbull på samma vecka.

Nu släpper de en fullt licenserad Gemtech silencer. Vad som skiljer sig från vanliga traditionella ljuddämpare till airsoftvapen är att denna är speciellt utvecklad för MP5 korta flamdämpare med de 3 små klackarna.

Den ska fungera med vilken 3klacks-flamdämpare som helst. Iaf de som ser ut som HK 3-lug barrel (syns på filmen om vad jag menar).

Då den är QD krävs det inte mer än att trycka lite och sedan vrida, vilket demonstreras i filmen här nedan.

Och självklart när något är fully licensed så måste man kolla upp tillverkningen och materialet som används.

Den riktiga är tillverkad i ”Aircraft Grade Aluminium Alloysl”, vilket betyder att den är gjord i flygplans aluminium.
Madbullsversion är tillverkad i Aluminum T6 6061. 6061 legeringen används enligt wikipedia till flygplan, bilar och cykelramar mm. T6 är då en av de starkaste av dess olika former som finns av denna legering.
Just denna versionen av legering av metallen lämpar sig väldigt bra för att svetsa i, vilket gör att vi kan tänka oss att hållbarheten kommer vara väldigt hög.

Finishen på RS Raptor II är Matte Black Anodize, vilket betyder att ytan är ytbehandlad för att skydda metallen ifrån korrision genom att få det naturliga oxidlagret att växa i storlek. Madbull släpper sin i mattsvart  oxid finish, vilket jag inte kan utläsa om den är där för att skydda eller bara är till för utseendes skull.

(ref: http://www.gem-tech.com/store/pc/RAPTOR-4p24.htm)
(ref: http://en.wikipedia.org/wiki/6061_aluminium_alloy)
(ref: http://www.madbullairsoft.com/English/index.php?main_page=product_info&products_id=296)

Jag har inga som helst tvekan till att kvalitén på denna ljuddämpare kommer vara väldigt tillfredställande. QD-funktionen är väldigt välkomnad av många MP5 ägare, samt att man slipper byta flashhider endast för att kunna ha en ljuddämpare.
Gemtech markings är inget annat än ett stort plus till en så lovande produkt.

 

Madbull Gemtech Raptor II är nu tillgängligt.

// Senchoo