Airsoftutställare samlas i hall 8 på mässan IWA 2020

På mässan IWA 2020 kommer majoriteten av alla airsoftutställare vara samlade i hall 8.

Mässan IWA OutdoorClassics i Tyskland har växt kraftigt under flera år och även airsoftrelaterade utställare har ökat kraftigt och blivit en betydande del. Så stor att mässarrangören förmodligen under flera år tänkt samla airsoftindustrin på ett ställe, i stället för utspridda i olika hallar och gör nu slag i saken fullt ut.

Till IWA 2018 utökades mässan till hall 8 där några airsoftrelaterade utställare placerades. På IWA detta år (2019) fanns det ännu flera airsoftrelaterade utställare där och mässarrangören introducerade konceptet Airsoft Shooting Area i samarbete med några utställare (4 skjutbanor).

Airsoft.nu har tagit del av ett tidigt utkast av hallritningen för hall 8 och även om hallen är tänkt att innehålla både airsoft- och paintballinriktade utställare så är den redan mer eller mindre full med utställare från airsoftindustrin. Då hallritningen är ett tidigt utkast kan mycket komma att ändras, men förmodligen inte.

IWA OutdoorClassics är en inköpsmässa (B2B) varje vår i Tyskland (i staden Nürnberg) som bland annat flera av sveriges ledande airsoftbutiker besöker för att träffa airsoftindustrin och kolla in vad som kommer lanseras aktuellt år. Även airsoftmedier som exempelvis Airsoft.nu besöker detta samt en och annan influencer.

Företrädare från ledande svenska airsoftbutiker vi träffade på IWA 2019.
Tacticalstore, Röda Stjärnan, Malmö Airsoft och Wizeguy.
Mässans alla hallar.